CURS DE FOTOGRAFÍA RÉFLEX DIGITAL 2021-2022 NIVELL I

CURS ANUAL DE FOTOGRAFIA RÉFLEX DIGITAL


Horaris: Els dilluns habitualment de 19:30 a 21:00,  amb una sortida temàtica de mig dia per trimestre.

Lloc d’impartició:  Olot, Aula i Estudi de PM Fotografs

Nivell: Iniciació

Trimestres:

1er Trimestre: Del 4 d’octubre al 13 de Desembre 2020
2on Trimestre: Del 10  de Gener al 4 d’Abril  de  2021
3er Trimestre: Del 18 d’Abril al 27 de Juny 2021

EL CURS

Aquest curs es adequat per a tots el que partiu d’un nivell inicial o no heu tocat mai una réflex , però teniu ganes d’arribar a un bon domini de la vostra càmera i dels conceptes fotogràfics, i començar a entendre la sintaxi visual i la composició.

L’equip fotogràfic que teniu a les mans no és més que una eina molt sofisticada per captar la llum i amb ella, l’entorn que us envolta i el que la vostra ment pugui arribar a imaginar en forma d’imatge. Quan us sentiu còmodes amb la vostra càmera i el seu maneig es converteixi en una cosa ja apresa que feu sense pensar, tindreu la llibertat de crear, la capacitat de veure les imatges en l’entorn, i d’aconseguir que  quedi plasmat a les vostres fotografies tal i com voleu.

El curs combina teoria i pràctica, i ens mourem en les diferents sessions entre l’aula, l’estudi fotogràfic i les sortides a exterior. En les dues sales disposarem de projector per facilitar l’aprenentatge, i a l’estudi podrem treballar flaixos d’estudi. En les sortides a l’exterior ens desplaçarem per diferents entorns, segons la temàtica de la sessió.

Treballarem també la gestió digital de l’arxiu fotogràfic i el revelat digital  de les imatges, part important del procés fotogràfic.

_DSC2649_BR


PROGRAMA DEL CURS

1er TRIMESTRE

Durant el primer trimestre introduïm els conceptes fotogràfics bàsics ; funcionament d’una càmera, captació de la llum, exposició, sensibilitat, balanç de blancs i profunditat de camp.

Treballem en el coneixement de la càmera i òptiques pròpies; localització dels botons directes, coneixement dels menus, modes de disparo,  configuracions variables i permanents, modes d’enfoc, estabilitzador… Es parlarà també dels diferents formats de gravació de la imatge, el RAW i el JPEG, i les diferències principals entre els dos.

Parlem sobre l’equip fotogràfic i els diferents materials necessaris per a cada gènere ; paisatge, macro, carrer, viatges, retrat…

Començem amb els primers conceptes sobre composició i sintaxi visual.

Les sortides pràctiques del primer trimestre inclouran fotografía nocturna, light painting, tècniques de moviment de càmera i paisatge amb l’aigua en moviment, a més dels exercicis guiats adequats a cada sessió.

 _esp2081


2on TRIMESTRE

Durant el segon trimestre consolidarem els conceptes bàsics i introduirem nous conceptes; exposició correcta en mode manual i prioritats, mètodes de lectura de la llum, reciprocitat i hiperfocal.

Aprofundirem en la composició aplicant la teoria del color, la percepció ,  les diferents distribucions de l’encuadrament i els elements de la sintaxi visual.

Ens introduïrem en les propietats de la llum i com la llum construeix la fotografía, practicant tant amb llum natural com en l’entorn controlat de l’estudi fotogràfic i començarem a incorporar el flash a les fotografies. Introduirem també elements modificadors de la llum.

Començarem a treballar el revelat digital del RAW.

Farem pràctiques de retrat  i il·luminació en estudi,  sortides en que treballarem el paisatge i la composició, i ens introduïrem breument en la macrofotografía amb sortides de camp.

david fent foto


3er TRIMESTRE

En el 3er trimestre s’haurà adquirit una certa facilitat en el maneig de l’equip fotogràfic, el que ens permetrà centrar-nos en la creativitat, la composició i  tècniques avançades,  i coneixerem diferents aplicacions que ens ajudaran a planificar les fotografíes.

Treballarem  tècniques de fotografía d’alta velocitat i estroboscòpica amb flash, i la fotografía de doble exposició, en la que aprofundirem en la formació de la imatge.

Veurem les característiques del reportatge fotogràfic, la sèrie i l’assaig. Aprendrem a analitzar fotografies d’altres autors a diferents nivells de comprensió.

Aprofundirem en el revelat digital amb diferents programes adequats.

Farem pràctiques en estudi i tot el procés del reportatge en les pràctiques exteriors.

dropsbr


En finalitzar aquest primer any, haureu adquirit seguretat en el maneig de l’equip fotogràfic, començareu a comprendre el comportament de la llum i haureu adquirit les eines per a aconseguir transmetre allò que voleu amb les vostres imatges gràcies als coneixements adquirits sobre composició.  Tindreu tot l’estiu per posar en pràctica tot l’après i disfrutar de les vostres noves habilitats!  I si no en teniu prou, el curs seguent podreu seguir avançant amb el nivell 2.

PREU: 135€ /TRIMESTRE  ·  MATRÍCULA: 45€

Per fer la sol·licitud d’inscripcció o demanar més informació, feu click a l’enllaç o contacteu directament a fotoformacio@gmail.com

Anar al formulari d’inscripcció o fer una consulta

2 comentaris Digues la teva

  1. Doris arely ha dit:

    Hola buen día tienen cursos virtuales te escribo de honduras y estoy interesada en recibir uno

    1. fotoformacio ha dit:

      Hola, gracias por su interés, lo siento, de momento sola hacemos cursos presenciales

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.